top of page

סיפור השראה ללמוד ממנו על קונפליקטים!

תמונת הסופר/ת: Elinor EldarElinor Eldar



מסתבר שללמוד לקחת אחריות על העצמי אפשרית גם מגיל צעיר. הנה סיפור קצר מעורר השראה . רוני שלי חזרה מביה״ס ושיתפה אותי על ארועי היום. הארוע המרכזי: אחד מילדי הכיתה שהפריע הועבר לשבת בסמוך אליה. היא סיפרה שבמשך כל השיעור הוא ניסה ״להציק״:


קשקש על המחברת, הניח ציוד שלו על שולחנה, חטף לה דברים... ״זה לא הפריע לי״ ״תסבירי....״ ביקשתי. ״איך יכול להיות שלא הגבת?״ ״לא היה אכפת לי מה הוא עושה...״ ״כי מה?״ נכנסתי לכובע הייעוץ, הייתי חייבת להבין את מערכת השיקולים והתגובות שלה. ״כי רציתי להקשיב בשיעור״, ענתה. ככה פשוט. מבינים את האנלוגיה שישר קפצה לי בהתלהבות? צד אחד מנסה לגרור לקונפליקט- הצד השני מתעלם. מתעלם במודע, מבחירה, כי יש לו מטרה. הוא יודע מה הוא רוצה להשיג ומה יש לו להפסיד! במקרה של רוני, המטרה היא הקשבה בשיעור. אבל לא מספיק לדעת מה המטרה, צריך גם להכיר בהשלכות של סטייה ממנה.


רוני ידעה מה היא יכולה להפסיד אם תיגרר לקונפליקט, לדוגמא נזיפה מהמורה, אולי ענישה, אובדן רצף שיעור... בקיצור, סטייה מהמטרה . כשמגיעים אלי הורים ומספרים שהם בקונפליקט מתמשך, אני מתחילה לשאול לגבי התחלת הקונפליקט, לברר מה הפעיל אותם, מה מערך התגובות שלהם, מה החשיבה שלהם על האירוע, הפרשנות שלהם והפעולות שלהם. יש סשנים שלמים רק סביב העניין הזה כי זה עד כדי כך חשוב להמשך!!! אי אפשר להתקדם לעבר תקשורת בריאה ומינימום


קונפליקטים כשאנחנו מצויים בלופ בלתי נגמר של הוא אמר היא אמרה. היכולת של הורה אחד להישאר מחוץ ללופ של הקונפליקט, לקחת אחריות על עצמו ולהפסיק להטיל את 100% האשמה על הצד השני- היא קריטית ליכולת שלנו לנהל הורות משותפת מוצלחת ולשמור על הילדים מהשלכות נוראיות של קונפליקט הורי מתמשך. אז אם ילדה בת 12 מבינה את החשיבות של לקיחת האחריות על העצמי, אני חושבת שכולנו יכולים לשאול את עצמנו, איך היינו נוהגים במקומה, מה היתה התגובה האוטומטית שלנו למקרה ובכלל- מה מפעיל אותנו. לברר מחדש את המטרות שלנו בדרך ההורות (וגם בכלל עבורנו,לחיים של אחרי הגירושין) ולדעת מה הפעולות שצריך לעשות כדי להגיע אליהן. לקונפליקט אמנם צריך שניים- אבל כדי למנוע אותו מספיק רק אחד. תהיו אתם ההורה הזה, תהיו רוני

אוהבת,



אלינור נ.ב- ההורים הם המשאב הכי זמין, חשוב ומשמעותי עבור הילדים שלהם. תשקיעו בליווי והדרכה עבורכם ודעו את תוכנית הפעולה שאתם צריכים לעשות כדי לשנות את מציאות ועתיד ילדיכם!


Comments


© 2020 כל הזכויות שמורות לאלינור אלדר- להתגרש ולשמור על הילד: הורות לצד גירושין. 

אין להעתיק, לצלם, להעביר, לפרסם או לעשות כל שימוש בתכנים מאתר זה למטרות מסחריות ועסקיות ללא קבלת אישור מבעלת האתר.

  • Whatsapp
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page